Hozzávalók: 40dkg liszt, 1 tojás, 2dcl víz, 20dkg szilvalekvár, 6dkg vaj, 10dkg zsemlemorzsa, 4dkg zsír, porcukor.
A lisztből a tojással meg a vízzel tésztát gyúrunk, néhány percig pihentetjük, majd kisodorjuk. Egy kanálka segítségével egyforma nagyságú lekvárhalmokat nyomunk a tésztalevél egyik felére, amelyre ráborítjuk a tésztalevél másik felét. Ujjunkkal a halmokat körbenyomkodjuk, derelyevágóval körbevágjuk, és enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát beletesszük a vajon és zsíron lepirított zsemlemorzsába, nem keverjük, csak összerázzuk. Fahéjas porcukorral megszórjuk. Zsemlemorzsa helyett diót vagy darált mákot is használhatunk, ekkor a kifőtt barátfülét meglocsoljuk egy kevés olajjal, csak exután szórjuk rá a diót, illetve mákot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése