Hozzávalók a tésztához: 8 tojás, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 1 sütőpor.
A krémhez: 2 üveg (7dcl) kimagozott meggybefőtt, 2 tasak vaníliás pudingpor, 2 tasak porból vert tejszínhab.


Elkészítése: Habosra keverünk 2 kanál cukrot 2 tojássárgájával, hozzáadunk 2 kanál lisztet, amelybe előzőleg belekevertünk egy kevés sütőport és a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 C-fokon kb. 10-15percig sütjük. Azonos módon még három tésztát sütünk. A krémhez lecsepegtetjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet kissé összevagdossuk. A befőttléből kimérünk 7dcl-t. 6dcl-t felforralunk, 1dcl-rel pedig elkeverjük a pudingport, a forró lébe öntjük, és kevergetve besűrítjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a meggyet, és teljesen kihűtjük. A tálcára helyezzük az egyik tésztát, rásimítjuk a krém 1/3-át, erre a tejszínhab 1/4-ét. Befedjük a másik tésztával, erre ismét krém meg tejszínhab jön, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból van. A felső tésztát a megmaradt tejszínhabbal bevonjuk megspricceljük meggylével és kanállal kissé széthúzzuk a cseppeket. A kész süteményt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockára szeleteljük.

Megjegyzés: a piskótákkal nem bajlódtam 4x, hanem kettőt sütöttem, és amikor megsült félbevágtam. Tehát vettem 4 tojást, 4kanál cukrot, 4 kanál lisztet és a fél sütőport és ezt sütöttem ki. Elfelezni meg nem nehéz, így könnyítettem munkámon, persze nem kell követni.:)