Hozzávalók a tésztához: 5 tojásfehérje. 20dkg cukor, 15dkg kókuszreszelék, 2 kanál liszt, 1 sütőpor, néhány csepp citromlé, néhány kanál tej, a krémhez: 5 tojássárgája, 7 kanál cukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 2 kanál étkezési keményítő (Gustin), 5dcl tej, 1 margarin, 10dkg pörkölt, darált mogyoró, néhány kanál felvert tejszínhab, a tetejére: 3 zacskó tejszínhabpor, víz vagy tej az elkészítéséhez, mogyorószemek.
A tojásfehérjékből a cukorral és néhány csepp citromlével kemény habot verünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 150 C-fokon 30percig sütjük-szárítjuk. A még meleg tésztát egyenletesen megkenjük tejjel és kihűtjük. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a pudingport, összekeverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk az összes tejet. Kevergetve gőz felett besűrítjük. Kihűtjük, hozzáadjuk a habosra kevert margarint és a darált mogyorót, valamint néhány kanál felvert tejszínhabot, hogy a krém ne legyen túl kemény. A tésztára rákenjük a krémet, a tetejére pedig a felvert tejszínhabot. Hűtőszekrényben jól lehűtjük, kockákra vágjuk, és minden kockát 1 szem mogyoróval díszítünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése