Hozzávalók: 1 rántani való csirke, 4 vékony sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 karalábé, 15dkg zöldborsó, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, só, bors, 2 kanál rizs, 1 citrom, tejföl.
Elkészítése: A fölszeletelt csirkét és a zúzát, szívet 2,5l hideg vízben feltesszük főni. Amikor fölforrt, beletesszük a hagymát, a fölszeletelt zöldségeket, megsózzuk és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a csirke máját és a zöldborsót. A kész levesből kiszedjük a combokat és mellhúst, félretesszük. A levesbe belefőzzük a megmosott rizst, meghintjük vágott zöldpetrezselyemmel, és már csak addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A levesestálba egy merőkanál levessel elkeverünk 2-3 kanál tejfölt és rászedjük a többi levest, frissen őrölt borssal és néhány hajszálvékonyra vágott citromkarikával díszítjük. A félretett combokat és mellhúst megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, forró olajon kisütjük. És kész is a második fogás.