Hozzávalók: 4 zsenge karalábé, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, néhány szál metélőhagyma, 4 szem retek, 1 kanál olaj, 2 zöldségleveskocka, 20dkg  zöldborsó (mélyhűtött), 2 tojás, só, bors, tejföl, 1 kiskanál liszt, 2-3 kanál citromlé.
Elkészítése: A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a zöld szárával együtt feldarabolt újhagymát, rádobjuk a metéltre vágott zsenge karalábéleveleket és a felkockázott karalábét. Élénk tűzön néhány percig kevergetjük, majd felöntjük bő egy liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és amikor felforrt, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, a retket gerezdekre vágjuk. Tálalás előtt a lisztet elkeverjük a tejfölben, behabarjuk vele a levest, megszórjuk vágott petrezselyemmel, ha kell, utánazózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. A levest mély tányérokba szedjük, a közepébe ültetünk egy félbevágott kemény tojást, körberakjuk a retekgerezdekkel és megszórjuk vágott metélőhagymával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!