Hozzávalók: 1,2 kg krumpli, só, őrölt fehér bors, 50dkg gomba, 25 dkg sárgarlpa, 1nagy fej vöröshagyma, 2-3gerezd fokhagyma, 1csokor petrezselyemzöld, 2evőkanál olaj, 4dkg margarin, 3,5dcl tej, 3 dkg reszelt sajt, 2dcl tejföl.
Elkészítése: A meghémozott, kockára vágott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. Az olajat felforrsósítjuk 2dkg margarinnal, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és kevergetve 3-4percig pirítjuk. Rádobáljuk a finomra vágott vörös és fokhagymát, 2-3perc múlva a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemzöld felét. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül 5 percig pirítjuk. A krumplit leszűrjük, megtörjük, hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék margarint és összekeverjük. Kikent, kerek tűzálló tálba terítjük úgy, hogy a tál belső szegélyén 4-5 cm szélességben felmagasítjuk és a közepébe rakjuk a gombát. A tejfölt összekeverjük a sajttal, sóval, borssal és a maradék petrezselyemmel. Nagyobb evőkanálnyi halmokban a gombára szedjük, 180fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük. (25-30perc)
Jó étvágyat!