Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 3 kanál cukor, 3 kanál liszt, a krémhez: 150g fehér csokoládé, 3 kanál tej, 1dcl tejszín, 80g vaj, 50g porcukor, 2 tojásfehérje, 200g kókuszreszelék.
Elkészítése: Habosra verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény, fényes nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a sárgájákat és a lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 190fokon megsütjük. A krémhez összetörjük a csokoládét, leöntjük a tejjel és a tejszínnel, gőzön felolvasztjuk. A tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verünk. A vajat habosra keverjük és összevegyítjük a kihűtött fehér csokoládéval, a tojáshabbal és 150 g kókuszreszelékkel. A tésztát szátcsavarjuk, megkenjük krémmel, ismét felcsavarjuk, kívül is megkenjük krémmel és megszórjuk a megmaradt kókuszreszelékkel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése