Hozzávalók a palacsintához: 15dkg liszt, 3 tojás, 2dcl tej, só, buborékos ásványvíz, 2 evőkanál olaj.
Továbbá: 20dkg füstölt, főtt sonka, 5dkg vaj vagy margarin, só, bors, 14dkg liszt, 2dcl tej, 5tojás, 1 csokor petrezselyem, 20dkg prézli, a sütéshez:olaj.
Elkészítése: A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel, 1csipet sóval és annyi ásványvízzel, hogy folyós tésztát kapjunk. Belekeverjük az olajat, lefedve fél órát pihentetjük, azután 8 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez az apróra felkockázott sonkát megpirítjuk a forró olajban. Sóval, borssal ízesítjük, meghintjük 4dkg liszttel, felöntjük tejjel és folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről gyors mozdulatokkal elkeverünk benne egyenként 2 tojást, végül a finomra vágott petrezselymert. Arányosan elosztva a palacsinták közepére halmozzuk a tölteléket, két oldalukat behajtjuk, szorosan feltekerjük, aztán a maradék lisztbe, felvert tojásba és a prázlibe forgatjuk. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel és tartármártással tálaljuk.