Hozzávalók: 350g darált hús, fél liter paradicsomlé, 250 g sajt, fél bögre apróra vágott zöldségzöldje, 1 szelet kenyér (tejbe mártva), 2 tojás, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, kukoricadara (palenta).
Elkészítése: Keverjük össze a: húst, kenyeret, tojásokat, fél bögre zöldséget, fél vöröshagymát, 2 fokhagymát és ízesíteni ezt. Gombócokat formálni belőle. Lyukat fúrunk bele, s a sajtot beletesszük, majd visszaformáljuk. Tálban kis olajon megsütjük a gombócokat barnára. Tányérra szedjük őket. Kis olajat hagyunk  és belerakjuk a megmaradt hagymákat és sütjük. Visszatesszük a gombócokat, ráöntjük a paradicsomlevet és főzzük 20-60perc között.
A kukoricadarát a csomagolásán írja, hogy kell elkészíteni.
Úgy tálaljuk, hogy a palentára rátesszük a paradicsomos tyuftákat.
Jó étvágyat!