Hozzávalók: 5 tojás, 25dkg cukor, 25dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 30dkg liszt, 1dcl tej, 1 kg meggy, 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése: a tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal, a sütőporral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet.

 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük.

 


Egy közepes tepszit kikenünk margarinnal, kilisztezzük, a massza felét beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk benne. A tésztát megszórjuk a kimagozott meggyel.


A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és a meggyrétegen egyenletesen elterítjük.


35 percig sütjük 180°C-ra előmelegített sütőben. Hagyjuk kihűlni, majd tácára terítjük. Tetejéte tejszínt teszünk.