Hozzávalók: 25dkg makaróni, 4evőkanál olaj, 50dkg krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, 15dkg sonka, 10dkg reszeltsajt, 2 evőkanál sűrített paradicsom vagy ketchup.
Elkészítés: A makarónit sós vízben kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel és összekeverjük 1 evőkanál olajjal. A krumplit hajában megfőzzük, megpucoljuk és karikára vágjuk. Egy olajjal kikent tepsibe terítjük a krumplit, rá a makarónit majd a reszelt sajtot. Serpenyőben a megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot(vagy ketchupot) és az apró kockára vágott sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd higítjuk 2dcl vízzel és forraljuk. Ráöntjük a rakottasra és 180°C-ra előmelegített sótőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!