Hozzávalók: 1 kis zöldpaprika, 70dkg krumpli, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 45 dkg darált hús, 1 doboz hámozott oaradicsom (850ml), 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 tasak szárított oregánó, csipetnyi cukor, só, bors.
A zöldpaprikát négyfelé vágjuk és magjait kikaparjuk, húsát csíkokra metéljük. A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. Nagyméretű serpenyőbe az olívaolajat felhevítjük. Beleszórjuk a paprikát és a burgonyát, megpirítjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon az áttört fokhagymát és az apróra felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, pirítjuk és sóval, borssal ízesítjük. A hámozott paradicsomot feldaraboljuk és a húsra öntjük, majd a paprikával és burgonyával együtt kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és az oregánót és tetszés szerint utánaízesítjük.